Centrum voor Visual Storytelling
Bekijk de webversie
Nieuwsbrief De Stad Verbeeldt - juni 2023
Afbeelding
EXPOSITIES DE STAD VERBEELDT IN HARCULO

De Stad Verbeeldt organiseert van 1 t/m 24 september 2023 in Harculo drie exposities:

Expositie Zilveren Camera en Voel het Nieuws
Eddy van Wessel, bekende Nederlandse fotograaf, is de winnaar van de Zilveren Camera 2022 met zijn indrukwekkende fotoseries over Oekraine. Eddy fotografeert met gevaar voor eigen leven de effecten van de oorlog op mensen. 

Expositie Voel het Nieuws is een unieke expositie van 6- 8 panelen voor mensen met een visuele beperking, die het nieuws kunnen voelen en via een QR code een interview met de winnende fotografen kunnen beluisteren.
De Stad Verbeeldt werkt daarbij samen met de Zilveren Camera, Bartimeus, Visio, Oogvereniging Nederland om de inclusieve samenleving te realiseren voor mensen met en zonder visuele beperking. 

Expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel
Deze expositie laat prachtige beeldverhalen zien in fotografie en multimediale producties van amateurs, professionals en studenten/leerlingen.

Daarnaast exposeren studenten opleiding Fotografie van het Deltion College de 1e, 2e en 3e prijswinnaars Daily Life. Leerlingen Meander College exposeren met 1e, 2e en 3e prijswinnaars Oog voor de toekomst.


Info: 
Deze exposities zijn te zien van 1 t/m 24 september 2023 in Harculo, Dienstengebouw, Zwolle-Zuid, IJsselcentraleweg 6, Zwolle

https://destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2022
 
Zilveren Camera 2022
Prijswinnaar Zilveren Camera 2022 is Eddy van Wessel met zijn indrukwekkende serie over de oorlog in Oekraine. 
Expositie Voel het Nieuws
Daphne Wageman heeft een maand lang in nauwe samenwerking met Clemens Weijkamp van Canon gewerkt aan die foto. Zij onderzochten hoe de foto zo kon worden opgebouwd dat een blind of slechtziend iemand er informatie uit kon halen. Wageman spreekt overigens uit ervaring. Nadat ze door een vlek op haar oog tijdelijk (geheel) blind is geweest, heeft ze een ontdekkingstocht naar de belevingswereld van visueel beperkte mensen gepresenteerd in de tentoonstelling BlindZicht.
Deze nieuwe inzichten zijn verwerkt in de expositie Voel het Nieuws.

Beeld en tekst: Bart Maat
Informatie: https://destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2022
Expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel
De Stad Verbeeldt organiseert in het kader van Hanze 2023 een eigen expositie met fotografische beeldverhalen en multimediale producties rond de vier thema's: 
1. Zwolle Handelsstad & Onderwijsstad
2. Vervoer & Verbinding (spoor, water, wegen)
3. Historie & Architectuur & Kunst
4. Gemeenschap & Inspiratie.

Amateurfotografen, filmers en beeldmakers zijn onder professionele leiding van Gertjan Aalders, Bert Janssen en Roy Zwier, docenten ateliers Visual Storytelling, aan het werk met hun beeldverhalen. De kracht van De Stad Verbeeldt is verhalen ophalen rond personages en specifieke situaties, deze visualliseren en verbeelden door middel van fotografie, film, audio, teksten voor de exposities. 

Informatie: https://www.destadverbeeldt.nl/expositie-verhalen-van-zwolle-2023

Foto: De Gouden Bocht
Beeld: 19 het Atelier Architecten
FOTOLAB FOTO GAAF!

Zondagmiddag 25 juni 2023 wordt op de unieke locatie van 19 Het Atelier Architecten,Thorbeckegracht 19, Zwolle een speciaal fotolab voor kinderen vanaf 6+ en hun vriendjes, vriendinnetjes, ouders, verzorgers, opa's en oma's georganiseerd. Het thema is Op zoek naar sporen van Hanzestad Zwolle. Wij ontdekken onder leiding van Gerlinde Schrijver, fotograaf, de grachtenpanden, oude en nieuwe grachtenhuizen, de bruggetjes, de steegjes, de gracht en de mensen die er wonen en werken. 

DOE MEE EN MELD JE AAN VIA info@destadverbeeldt.nl
Meer informatie en aanmeldingen kan via:https://www.destadverbeeldt.nl/programma-fotolab-foto-gaaf-2023

Flyer en aanmeldingsformulier: 
Flyer Fotolab foto gaaf.pdf
Aanmeldingsformulier foto gaaf.pdf