Centrum voor Visual Storytelling Bekijk de webversie
Nieuwsbrief De Stad Verbeeldt - mei 2023
Afbeelding
Programma De Stad Verbeeldt - mei 2023
De Stad Verbeeldt organiseert in het kader van Hanzejaar 2023 meerdere activiteiten. Momenteel werken deelnemers in de ateliers Visual Storytelling Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel onder leiding van Gertjan Aalders, Bert Janssen en Roy Zwier.
Er is een kernkwadrant ontwikkeld met vier thema's die centraal staan voor de fotografische beeldverhalen en multimediale producties.
1. Zwolle Hanzestad & Onderwijsstad
2. Vervoer & Verbinding
3. Historie & Architectuur & Kunst
4. Gemeenschap & Inspiratie

Exposities De Stad Verbeeldt:
De expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel is te zien in het Dienstengebouw in Harculo, Zwolle-Zuid van 1 t/m 24 september 2023. 
https://destadverbeeldt.nl/programma-ateliers-visual-storytelling-2023

Expositie Zilveren Camera en Voel het Nieuws worden ook tentoongesteld in Harculo van 1 t/m 24 september 2023.
https://destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2022

Algemene informatie: https://destadverbeeldt.nl

Beeld: Ferdinand de Groot
Foto- en Filmwedstrijd SPOREN IN DE TIJD
De Stad Verbeeldt organiseert in het kader van Hanzejaar 2023 een foto- en filmwedstrijd voor professionals en amateurs. In mei 2023 is het thema SPOREN IN DE TIJD. Zwolle heeft als Hanzestad aan rijke historie, die terug te vinden is in architectuur, beelden, kunst.

Stap naar buiten en je staat in een omgeving vol historie:
de uitgesleten sporen in het wegdek, de grote eik in het park, de gracht die ooit werd gegraven. Het zijn, voor wie er oog voor heeft, sporen in de tijd. Wanneer kwam jij kijken? Wat zie je nu?


Stuur je foto of fotoserie met een korte tekst (20 woorden) voor 1 juni 2023 of film van minimaal 1-2 min naar: wedstrijd@destadverbeeldt.nl

https://destadverbeeldt.nl/wedstrijd-verhalen-van-zwolle-hanzestad-aan-de-ijssel-2023

Foto: Ferdinand de Groot
 
1e prijswinnaar Hier begint de wereld

De 1e prijs voor de Foto- en Filmwedstrijd Hier begint de wereld is gewonnen door Bea Mol met haar foto Zweven. Zij ontvangt het Fotoboek Zilveren Camera 2022.
2e prijswinnaar Hier begint de wereld

De 2e prijs gaat naar Miny Westra voor haar foto van de Hier begint de wereld. Zij ontvangt het fotoboek De Bloei Voorbij van Ton Broekhuis.
3e prijswinnaar Hier begint de wereld

De 3e prijs is voor Bea Mol voor haar foto Vertrek, twee mensen die op een mistige ochtend staan de wachten met de koffie in de hand op de trein in Zwolle. Zij ontvangt het fotoboek Flies on the wall van Gijs Dragt en Bob Billows.
Verrassing: een lintje
Dank voor de vele positieve reacties en feliticitaties voor het krijgen van een lintje op 26 april 2023 in Odeon in Zwolle, opgespeld door burgemeester Peter Snijders, in aanwezigheid van nog 13 personen die een lintje ter benoeming tot Lid in de  Orde van Oranje-Nassau mochten ontvangen.
Een bijzondere dag voor mij persoonlijk, waarbij ik graag stil wil staan bij alle fijne collega's, professionals, amateurs, vrijwilligers in diverse organisaties waarmee ik heb samengewerkt afgelopen jaren en nog steeds dit doe met passie en energie om de wereld een beetje mooier te maken op sociaal-maatschappelijk en cultureel gebied voor iedereen.

Speciale dank aan Stichting De Stad Verbeeldt: bestuur, artistiek team, kernteam en de vele professionals, amateurs en vrijwilligers, die sinds 2019 Zwolle en de regio op de kaart van Visual Storytelling zetten met prachige exposities, ateliers, wedstrijden, stadsgesprekken en fotolabs. En dank aan alle subsidiegevers, fondsen, sponsoren en bedrijfven die dit mogelijk maken.

Dank voor onze samenwerking afgelopen jaren, wij gaan er weer een mooi jaar van maken met Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel.

Fieke van 't Riet, programmamanager De Stad Verbeeldt

Beeld: Gerlinde Schrijver.