De Stad Verbeeldt
Platform voor visual storytelling

 

 

Nieuwsbrief De Stad Verbeeldt - februari 2024 - 2.0

 

 

Afbeelding

 

 

 

Talentontwikkeling in een veranderende samenleving


De Stad Verbeeldt kiest nieuw thema voor 2024

Na een succesvol verlopen 2023 kiest het artistiek team van De Stad Verbeeldt (DSV) opnieuw voor een actueel, maatschappelijk relevant thema: Talentontwikkeling in een veranderende samenleving.

DSV gaat op zoek naar verhalen in stad en regio, verhalen van gewone mensen, die hun talenten ontwikkelen, iets willen betekenen voor de ander of andere mensen willen helpen. Die iets willen starten en samen met anderen de verantwoordelijkheid nemen voor laagdrempelige projecten, of het nu een muziekgezelschap is, een theaterstuk, een leesclub of een sportieve activiteit. Door samen te werken ontwikkelt men zichzelf en anderen. Zo draagt men bij aan een samenleving waarin men oog heeft voor elkaar.  
Dit thema wordt uitgewerkt in twee programma's:
- De maatschappij dat zijn wij
- Klimaatverandering dat doen wij


Een programma voor professionals, amateurs, studenten en leerlingen, die in masterclasses visual stortyelling worden geinspireerd en begeleid bij het maken van fotografische verhalen en/of multimediale producties o.l.v. professionals Marc Prüst, Gertjan Aalders, Bert Janssen, Marije Telgenkamp.

Datum:
2 maart 2024 een Inspiratie- en Kick-off bijeenkomst in BrainZ, Lübeckplein 68, Zwolle, van 10.00 - 13.00 uur

Kosten
Volwassenen: € 25,00 
Studenten: € 12,50 
Info en aanmeldingen: via: https://destadverbeeldt.nl/programma-visual-storytelling-2024

Foto: Het Schip de Zwerver, Janita van Eeden

 

 

 

 

MASTERCLASSES VISUAL STORYTELLING

VERTEL JE VERHAAL

In een viertal masterclasses leer je een fotografisch beeldverhaal en/of multimediale productie maken voor de expositie tijdens het Fotofestival Alles Stroomt in Harculo, september 2024. Wie weet wordt jouw beeldverhaal geselecteerd en krijg jij een podium tijdens dit festival. 
De masterclasses zijn voor gevorderde amateurs en studenten, die zelfstandig met hun camera aan een eigen beeldverhaal werken o.l.v. professionals: Marc Prüst (visual storytelling), Gertjan Aalders (journalistieke en documentairefotografie, tekst en poezië) , Bert Janssen (fotografie) en Marije Telgenkamp (technische ondersteuning multimediale producties).

Data zijn: 23 maart - 20 april - 25 mei - 15 juni 2024. 

De Stad Verbeeldt werkt samen met meerdere culturele en maatschappelijke organisaties om verhalen uit de stad en de regio rond deze twee programma's op te halen en te verbeelden.

Kosten:
Volwassenen: € 175,00 voor vier masterclasses
Studenten: € 75,00 voor vier masterclasses

Info en aanmeldingen:
https://destadverbeeldt.nl/programma-visual-storytelling-2024

Foto: Herma van de Keuken, Inge Roozen
 

 

 

 

 

Fotofestival Alles Stroomt in Harculo - 2024


De Stad Verbeeldt organiseert in september 2024 een Fotofestival Alles Stroomt in Harculo, Zwolle-Zuid. Dit is een opmaat naar een jaarlijks Fotofestival Zwolle 2025 - 2028 met een mixprogramma van fotografie, film, muziek en poezië.

Ieder jaar wordt gewerkt aan fotografische beeldverhalen en multimediale producties door professionals, amateurs, studenten en leerlingen onder professionele begeleiding van fotografen, docenten visual storytelling, journalistieke en documentaire fotografie, film, multimedia. Steeds weer met een ander thema.

Prijsuitreiking Zilveren Camera 2023
De Stad Verbeeldt was met een team vrijwilligers op vrijdag 16 februari 2023 aanwezig bij de opening en de prijsuitreiking van de Zilveren Camera 2023.

PRIJSWINNAAR IS:

SAKIR KHADER – HET LEVEN OP DE WEST BANK

Een indrukwekkende serie, waarbij hij 16 vrienden heeft verloren in de strijd.

Eddy van Wessel, fotojournalist die al vier keer deze prijs heeft gewonnen, is door de staatssecretaris geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn indrukwekkende serie over oorlogsgebieden in o.a. Oekraïne.

Dit jaar bestaat de organisatie 75 jaar en De Stad Verbeeldt 5 jaar. Beiden vieren dit jubileum in 2024.
In het Jubileum Fotoboek Zilveren Camera 2023 wordt De Stad Verbeeldt beschreven als één van de organisaties die de reizende tentoonstelling al vijf jaar achtereen met succes naar Zwolle heeft gehaald.

De Stad Verbeeldt onderzoekt de mogelijkheid in Zwolle om een DSV - Noorderlicht satellietlocatie te realiseren samen met Noorderlicht Groningen. Hierover later meer informatie.

De Stad Verbeeldt onderzoekt de mogelijkheid om fotografie, muziek en poezië met elkaar te verbinden samen met het Millennium Jazz Orchestra.
 

 

 

 

 

Subsidiëring en sponsoring

De Stad Verbeeldt heeft ambities genoeg, maar is nog in afwachting van enkele subsidiegevers en fondsen om dit programma te kunnen realiseren.

Subsidie en sponsoring:
De Stad Verbeeldt wordt gesteund door o.a. de gemeente Zwolle, het Hervormd Weeshuis en Cultuurfonds Overijssel. DSV is nog in afwachting van enkele subsidiegevers en fondsen.
De volgende bedrijven werken samen met De Stad Verbeeldt en geen sponsoring: Bootsma Technologies, MASA print, BOEi, Rick van Vliet Theatertechniek, AVEX, Kaldi, Bart Koster, Reprowinkel Windesheim, Deltion College en nog meerdere  bedrijven waarmee nog afspraken worden gemaakt.

Donaties en schenkingen:
De Stad Verbeeldt heeft de ANBI-status. Dit betekent dat mensen die ons werk financieel willen steunten die kunnen doen door een donatie te geven of een schenking te doen. Zie voor meer informatie de website destadverbeeldt.organisatie

 

 

 

 

Online Foto- en Filmwedstrijd Klimaatverandering

December 2023 is de maand van de hoge waterstanden, dijkverzwaringen, ondergelopen kelders en huizen en wijdse gezichten op rivieren, kanalen en grachten. Een spectaculair gezicht met grote gevolgen voor de mens, de dieren en de natuur. Veel dienstverleners en vrijwilligers waken over de hoge waterstanden en de dijken. Tegelijkertijd trekt de rivier de IJssel en de stadsgrachten in de binnenstad van Zwolle veel mensen aan, die op zoek zijn naar het ultieme plaatje.

Online Foto- en Filmwedstrijd Klimaatverandering
De Stad Verbeeldt  nodigt lokale, provinciale en landelijke professionals, amateurs, studenten en jongeren uit hun foto's en films de komende maanden te verzamelen en in te zenden voor 1 april 2024 voor het online DSV, platform voor visual storytelling met als thema Klimaatverandering dat doe ik, dat doe jij, dat doen wij samen.
Stuur je foto's/film naar: wedstrijd@destadverbeeldt.nl
Een vakjury zal na 1 april 2024 een selectie doen voor het het online DSV, platform voor visual storytelling

Meer informatie en aanmeldingsformulier:
https://www.destadverbeeldt.nl/wedstrijd-talentontwikkeling-in-een-veranderende-samenleving-2024

Foto hieronder: Hoog water in de IJssel bij Zwolle.

 

 

 

 

 

 

 

Laposta e-mailmarketing