tentoonsteling > terzijde

Tentoonstelling Terzijde van Ton Broekhuis, Noorderlicht ǀ Huis van de Fotografie Groningen

De Stad Verbeeldt zal in samenwerking met Noorderlicht Groningen de expositie Terzijde, geïnspireerd op het werk van oprichter Ton Broekhuis, in Zwolle tentoonstellen.

Het Noorderlicht Groningen is ontstaan in de jaren 80. Grondlegger is Ton Broekhuis, fotograaf, die in samenwerking met het Fotokollektief en de USVA, veel tot stand heeft gebracht in Groningen op het gebied van sociale fotografie en documentaire fotografie. Noorderlicht Groningen is opgenomen in de top 20 van beste fotofestivals in 2016 door de internationale pers. Noorderlicht staat bekend om de hoge kwaliteit van de exposities en tentoonstellingen. Noorderlicht wil de onzichtbare wereld in beeldtaal aan zoveel mogelijk mensen presenteren, zowel landelijk als internationaal.

Ton Broekhuis fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Met zijn hond als trouwe wandelgezel beweegt hij door het landschap en kruipt diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras tot bossen tot vogellijkjes, telkens weer is er de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand.IN VIVO tempo

Van 6 april tot en met 26 mei 2019 is Noorderlicht | Huis van de Fotografie getransformeerd tot een filmhuis, vol chill-out rooms en bioscoopzalen. IN VIVO tempo brengt werk van vijf crossmedia kunstenaars die bewegend beeld inzetten om de kijker bewust maken van de fragiele verhouding tussen de mens en onze schijnbaar natuurlijke omgeving. De werken hebben een meditatief karakter, met indringende soundtracks waarop de kijker zich mee kan laten voeren. Zo ontstaat een poëtische reflectie op de relatie tussen natuur en cultuur. IN VIVO tempo is een vervolg op de thematiek van de eerdere IN VIVO fotomanifestatie, samengesteld door hoofdcurator Wim Melis.
Chris Jordan - still uit video "Albatross'


Foto Salons Lauwersmeer

Caroline Penris_laarzen2 kl
Alle broedvogels Lauwersmeer_Maarten Westmaas
AnnemarievanBuuren_fotogram
Pieter Tonnis de Graaf - de Waterwof van Electra
Rene Alberts

Foto Salon

NUCLEUS