tentoonsteling > terzijde

Tentoonstelling Terzijde van Ton Broekhuis, Noorderlicht ǀ Huis van de Fotografie Groningen

De Stad Verbeeldt zal in samenwerking met Noorderlicht Groningen de expositie Terzijde, geïnspireerd op het werk van oprichter Ton Broekhuis, in Zwolle tentoonstellen.

Het Noorderlicht Groningen is ontstaan in de jaren 80. Grondlegger is Ton Broekhuis, fotograaf, die in samenwerking met het Fotokollektief en de USVA, veel tot stand heeft gebracht in Groningen op het gebied van sociale fotografie en documentaire fotografie. Noorderlicht Groningen is opgenomen in de top 20 van beste fotofestivals in 2016 door de internationale pers. Noorderlicht staat bekend om de hoge kwaliteit van de exposities en tentoonstellingen. Noorderlicht wil de onzichtbare wereld in beeldtaal aan zoveel mogelijk mensen presenteren, zowel landelijk als internationaal.

Ton Broekhuis fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Met zijn hond als trouwe wandelgezel beweegt hij door het landschap en kruipt diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras tot bossen tot vogellijkjes, telkens weer is er de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand.RAHI REZVANI

De Iraanse visuele artiest Rahi Rezvani (1978) exposeert niet vaak. Het is daarom heel bijzonder dat we vanaf 16 januari in onze galerie een solotentoonstelling van hem kunnen presenteren, met bovendien een aantal primeurs: beelden die nog niet eerder aan de muur te zien waren.

Rezvani is een begenadigd verteller die spreekt in krachtige beelden. Rezvani werkt zonder compromis, authenticiteit is voor hem vele malen belangrijker dan populariteit. In zijn fotografische werk zoekt hij altijd naar een chemische reactie tussen hem en de sluiter. Op die manier legt Rezvani ziel in zijn beelden. Vanuit zijn achtergrond als kunstschilder hanteert hij de camera naar eigen zeggen als een soort airbrush. Vakmanschap is een nadrukkelijk onderdeel van zijn werk: met belichting en technische expertise komt hij tot zijn magische composities, geprint op zwaar, mat fotopapier. “Ik geloof niet in fotografie zonder afdruk”, aldus Rezvani.

Rahi Rezevani - Atelier Versace | Bookcover
Rahi Rezevani - NIN

Foto Salons Lauwersmeer

Caroline Penris_laarzen2 kl
Alle broedvogels Lauwersmeer_Maarten Westmaas
AnnemarievanBuuren_fotogram
Pieter Tonnis de Graaf - de Waterwof van Electra
Rene Alberts

Foto Salon

NUCLEUS