Login       
Isabel Koens - GENERATIE Z, JONG IN 2021
Kim Bos - DANSEN MET DE DEMONEN IN HET HOOFD
Yara Meilink - SCHERMGENERATIE Z
Isabel Koens - GENERATIE Z, JONG IN 2021
Kim Bos - DANSEN MET DE DEMONEN IN HET HOOFD
Yara Meilink - SCHERMGENERATIE Z

Generation Z: what’s next?

Afgelopen maanden hebben studenten de module Visual Storytelling bij Journalistiek Windesheim gevolgd en beeldverhalen gemaakt rond het onderwerp Generation Z: what’s next? Zij hebben dit thema uitgewerkt in journalistieke en persoonlijke foto’s en beeldverhalen. Het zijn tijdsbeelden geworden in tijden van corona. De studenten laten zien hoe generatie Z leeft, werkt en studeert. De beeldverhalen zijn ingezonden voor de dubbelexpositie De Stad Verbeeldt – Generation Z: what’s next? in Harculo.


Dubbelexpositie - Studenten Journalistiek Windesheim     naar de video


De volgende beeldverhalen zijn uitsluitend te zien op deze website.

Nayara Garcia de Groot

De perfecte beelden van social media en de fashionwereld hebben effect op hoe wij naar onszelf kijken. Door deze ‘perfecte plaatjes’ worden jongeren van Gen Z vaak onzeker over hoe ze er uitzien. Zelf maak ik deze momenten ook mee. Dat laat ik zien in mijn fotoserie.


Sanne Haarman

Wie wil ik zijn?
Over de invloed van social media
Model: Ella Schippers


Berit Kramer

De stijl van Generation Z verandert elke dag, jongeren van nu zijn niet in één hokje te plaatsen.


Sanne Roes

Zoey (14) behoort tot de jonge groep van GenZ. Nog midden in de puberteit wordt ze van alle kanten beoordeeld en bekeken. Wie ze is, waar ze hoort, wat ze wil, dat weet ze nog niet. Deze sociale druk maakt het moeilijk om stevig in haar schoenen te blijven staan. In een drukke stad probeert Zoey de blikken van mensen te negeren en zichzelf staande te houden.


Fabienne van Ingen

Fabienne van Ingen ‘In deze lastige tijd concentreer ik me op het schilderen van wat mij bezighoudt.’


Lotte Wilbrink

The digital natives
De onbereikbare Gen Z
Als ik aan Generation Z denk, dan zie ik mobiele telefoons waaraan iedereen zit vastgekleefd. Zo gaat de wereld aan je voorbij, je hebt geen idee van wat er om je heen gebeurt. De jongeren van Gen Z zijn digital natives, maar onbereikbaar.


Selectiecommissie

De selectiecommissie werd gevormd door: Gertjan Aalders, docent Visual Storytelling Journalistiek Windesheim, en Egbert Hermsen, docent Journalistiek Windesheim. De geselecteerde foto’s en beeldverhalen worden geëxposeerd in de dubbelexpositie De Stad Verbeeldt – Generation Z: what’s next? in Harculo.


Privacyverklaring

© copyright 2018-2024 de stad verbeeldt