De Stad Verbeeldt

Expositie De Zilveren Camera nog tot 30 oktober te bezichtigen

openingstijden

Maandag10.00 - 17.00 uuralleen open voor onderwijs
Dinsdag10.00 - 17.00 uur
Woensdag10.00 - 17.00 uur
Donderdag10.00 - 17.00 uur
Vrijdag10.00 - 17.00 uur
Zaterdag10.00 - 17.00 uur
Zondag12.00 - 17.00 uur
  
Za 26 okt 201920.00 - 24.00 uurextra opening nacht van de nacht

Meer op de pagina bezoek


De Stad Verbeeldt

De Stad Verbeeldt gaat op zoek naar de verhalen van de stad over de mensen, die er wonen, werken, naar school gaan of recreëren en uitgaan naar musea, concerten, exposities.

Storytelling in fotografie, beeld en geluid betekent verbeelding en inspiratie.
Naast de cultuurhistorische geschiedenis, willen wij met fotografen, filmers en beeldmakers beeldverhalen verzamelen rond het alledaagse leven in de stad en de toekomst van de stad.

Een pavar van technologieën, zoals fotografie, film, animatie, gaming, drones en virtual reality, wordt ingezet om storytelling in beeld en geluid te realiseren en toegankelijk te maken voor het grote publiek in Zwolle en Oost-Nederland.

De Stad Verbeeldt zoekt de verbinding met andere steden en verbindt Zwolle en de regio met de Zilveren Camera uit Hilversum en het Noorderlicht Groningen.

Ons doel is: Zwolle op de kaart zetten samen met professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten rond storytelling in fotografie, beeld en geluid.
Professionals en amateurs

vinden hun inspiratie in de exposities Zilveren Camera 2018 en Terzijde van Ton Broekhuis van Noorderlicht | Huis van de Fotografie Groningen.

Er worden vier Fotosalons georganiseerd in samenwerking met Noorderlicht Groningen en wij gaan op excursie naar de 26e editie Noorderlicht Fotomanifestatie 2019 in het najaar 2019.

Daarnaast wordt een aantal werklabs en ateliers georganiseerd, waarin deelnemers kennis maken met nieuwe technologieën op het gebied van multimediale producties, animaties en games.

De beeldverhalen kunnen worden ingezonden voor Foto-, Film- en Beeldwedstrijd De Stad Verbeeldt, waarna een vakjury de selectie doet voor de speciale expositie De Stad Verbeeldt die in mei 2020 zal worden georganiseerd.
Wijkbewoners, amateurs, leerlingen

kunnen meedoen in de Zwolse wijken Binnenstad en de Aalanden. Deze twee wijken staan in 2019 centraal. Vorig jaar waren dat Holtenbroek en Zwolle-Zuid. En in 2017 de wijken Assendorp en Stadshagen.

De Stad Verbeeldt organiseert samen met fotografen, filmers en docenten werklabs en ateliers voor in deze twee wijken.

De deelnemers gaan met de camera op zoek naar beeldverhalen in de wijk over mensen en dieren, die er wonen, leven, werken, recreëren, sporten, muziek maken, etc. Ook al woon je niet direct in deze wijken, maar heb je wel verbinding daarmee, dan ben je van harte welkom om mee te doen.

Op scholen worden aparte werklabs en ateliers gegeven aan leerlingen, die met een camera op zoek gaan naar eigen beeldverhalen
hitcounter: 9776