Login       
1e prijs feb/mrt '22 - Ferdie Celik, Zwolle - Waiting
2e prijs feb/mrt '22 - Angelien Docter, Zwolle, Leuvehaven Rotterdam
3e prijs feb/mrt '22 - Petra Boegheim, Diemen - Without title
3e prijs feb/mrt '22 - Bea Mol, Zwolle - Open oog
1e prijs feb/mrt '22 - Ferdie Celik, Zwolle - Waiting
2e prijs feb/mrt '22 - Angelien Docter, Zwolle, Leuvehaven Rotterdam
3e prijs feb/mrt '22 - Petra Boegheim, Diemen - Without title
3e prijs feb/mrt '22 - Bea Mol, Zwolle - Open oog

Fotowedstrijd Online Platform De Stad Verbeeldt

Sinds april 2020 organiseert De Stad Verbeeldt tweemaandelijkse fotowedstrijden onder het thema De Stad Verbeeldt in tijden van corona. Op de dubbelexpositie De Stad Verbeeldt – Generation Z: what’s next? van 18 juni t/m 14 juli 2021 waren de prijswinnende enkelbeelden en fotoseries van de belangrijke fotowedstrijden te zien.

In september 2021 is De Stad Verbeeldt gestart met een nieuwe serie fotowedsrijden. Het eerste thema daarvan luidt: Oog voor de ander. Dit heeft de wijze waarop generaties samen wonen, leven en werken tot onderwerp. Daarnaast wordt dit jaar ruim aandacht besteed aan de effecten van de klimaatverandering op het dagelijks leven, dit onde het motto Oog voor de toekomst.


Wedstrijd

Elke twee maanden organiseert Stichting De Stad Verbeeldt een fotowedstrijd voor professionals en amateurs rond een thema. Een vakjury selecteert een aantal foto’s die op het online platform van de website De Stad Verbeeldt geplaatst worden. Wij willen op deze wijze een platform bieden aan fotografen en filmers om hun werk te kunnen exposeren. Zo brengen wij een ode aan de kracht van de verbeelding.


In de maanden april / mei 2022 stond het thema ENERGIE centraal. Dit thema wordt verlengd met de maanden juli / augustus 2022 waarin iedereen op vakantie gaat en weer nieuwe ENERGIE ontdekt. Inzendingen kunnen tot 1 september 2022 gestuurd worden naar: wedstrijd@destadverbeeldt.nl.
1e prijsFotoboek Zilveren Camera 2021
2e prijsDe Bloei Voorbij, fotoboek van Ton Broekhuis, Noorderlicht Groningen
3e prijsFlies on the wall van Gijs Dragt en Bob Billows: een fotoboek van een jaar lang backstage fotografie in Hedon

De vakjury, bestaande uit Gertjan Aalders, Bert Janssen en Gerlinde Schrijver, maakt de prijswinnaars uiterlijk 10 september 2022 bekend.


Spelregels


flyer
aanmeldingsformulier.
naar het online platform

Privacyverklaring

© copyright 2018-2024 de stad verbeeldt