Login       
Fotograaf: Leah Kreiter
Fotograaf: Iza Kers
Fotograaf: Domenica van den Wildenberg
Fotograaf: Leah Kreiter
Fotograaf: Iza Kers
Fotograaf: Domenica van den Wildenberg

Superhelden

De Stad Verbeeldt heeft afgelopen half jaar de eindwerkstukken van de studenten opleiding Fotografie vanuit de rol van opdrachtgever besproken en van feedback voorzien. Dit leverde mooie gesprekken op, waarbij de studenten hun eigen thema hadden uitgewerkt rond het centrale thema Superhelden. Indrukwekkend om te zien hoe studenten dit thema hebben opgepakt en vorm gegeven in fotografische beeldverhalen.

Dit leverde interessante thema’s op met een diepere maatschappelijke problematiek: jonge mantelzorgers, mensen met dementie of ALS, visueel beperkte mensen, maar ook aandacht voor persoonlijke problematiek rond de eigen identiteit of klimaatveranderingen. Kortom indrukwekkende fotobeelden die besproken zijn samen met de studenten en docenten.

Een aantal van deze Superhelden worden gepresenteerd op het Lubeckplein in Zwolle-Zuid bij de Expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel in de drie glazen huizen. Een mooi inspirerend resultaat en goede samenwerking tussen Deltion en De Stad Verbeeldt.


Leah Kreiter - Justin
"Dit is Justin, hij is jonge mantelzorger voor zijn beide ouders. Ik heb hem en vier andere jonge mantelzorgers gefotografeerd, omdat ik vind dat ze een spotlight verdienen. Kinderen en jongeren met zorgtaken vinden het vaak fijn om degene van wie ze houden te helpen. Maar daardoor is het lastig om ook tijd en energie over te houden voor hun eigen leven. De ander op de eerste plek zetten wordt hun tweede natuur, luisteren naar hun eigen gevoel en wensen kan dan lastig zijn. Van de Nederlandse kinderen en jongeren tot 24 jaar groeit 1 op de 5 op met een familielid dat extra aandacht nodig heeft. Ik wilde met deze serie laten zien hoeveel kracht en liefde ze in zich hebben."
Leah Kreiter


Zeventien prachtige foto's

Anne Verdonschot
Bertina Schuurman
Carlijn van der Ziel
Domenica van den Wildenberg
Deni Volkers
Fiona Hoekstra
Donna Waakop Reijers
Iris Pruik
Isabel Bohle
Iza Kers
Jessica Trip
Kane D'Costa
Leah Kreiter
Lynn Brink
Noa Quist
Noa Koorn
Sharon Wennekers

Privacyverklaring

© copyright 2018-2024 de stad verbeeldt