Login       
Fotografie: Alwin Sinnema en Fieke van ‘t Riet
FOTOLAB FOTO GAAF

Aanmelden Fotolab Foto Gaaf op 16 oktober 2021.

Fotografie: Kyra Kappers, Seline van Hoek, Leah Wielink, leerlingen Meander College, 2020

DUURZAAMHEID IN BEELD


Waar denk je aan bij duurzaamheid?
Minder afval, duurzame producten, gezonde voeding, nieuwe energiebronnen, ander koopgedrag of minder spullen gebruiken of spullen hergebruiken? Hoe kunnen wij de maatschappij duurzamer maken zodat er minder CO2 uitstoot is, minder afval, minder plasticverpakkingen gebruikt worden?

Onder begeleiding van een professionele fotograaf gaan kids10+ met hun ouders, verzorgers, opa’s en oma’s aan de slag met het maken van foto’s ‘Duurzaamheid in beeld’. Tijdens het atelier krijgen de deelnemers een camera mee of maken zij gebruik van hun eigen camera, gsm of Ipad. Zij gaan tijdens dit festival in en rond het oude Philipsgebouw op zoek naar de verbeelding van duurzaamheid.

Dit kunnen voorwerpen zijn, nieuwe initiatieven van bedrijven, duurzaam bouwen, minder afval, etc.

Aan het eind van het atelier worden de resultaten besproken en wordt één foto per deelnemer gekozen om opgenomen te worden in een aparte expositie tijdens dit festival en op de website destadverbeeldt.nl De foto’s kunnen na afloop ook ingezonden worden voor 1 mei 2021 via wedstrijd@destadverbeeldt.nl voor een expositie tijdens de Kinderbiënnale in 2022. Een vakjury zal hiervoor de selectie doen.

Hét Impactfestival voor kennis, inspiratie en fun rondom duurzaamheid.
De oude Philipsfabriek wordt op 16 oktober 2021 omgetoverd tot een impactfabriek waar ondernemers en artiesten laten zien welke impact ze maken en jou uitnodigen om mee te doen. Met allerlei toffe activiteiten voor kinderen en volwassenen, maar ook een inhoudelijk programma voor ondernemers en beleidsmakers brengt het festival iedereen bij elkaar. De Stad Verbeeldt organiseert een atelier Duurzaamheid in beeld voor kinderen van 10+, ouders, verzorgers, opa’s, oma’s.

Minder afval, duurzame producten, gezonde voeding, nieuwe energiebronnen, ander koopgedrag of minder spullen gebruiken of (verwijderen: spullen) hergebruiken?


PROGRAMMA 16 OKTOBER 2021

Voor wieKinderen 10+, ouders, verzorgers, opa’s, oma’s.
FotografenMargreet Vloon, Corine Aalvanger, Gerlinde Schrijver en Annemarie Zijl
WaarOude Philipsfabriek / Greenpac iLab, Ceintuurbaan 15, 8022 AW Zwolle
Kosten€ 5,00 per kind en € 10,00 per volwassene
Aantal20 deelnemers
CameraEen camera kan geleend worden of deelnemers nemen zelf een camera, mobiel of iPad mee voor het maken van foto’s
InschrijvenAanmelden verplicht. Naar Aanmelden

Download flyer

Privacyverklaring

© copyright 2018-2024 de stad verbeeldt