Login       


Bert Janssen, lid en adviseur artistiek team De Stad Verbeeldt

Drs. Bert Janssen is socioloog van huis uit en zelfstandig fotograaf, opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten de AKI, nu ArtEZ in Enschede. Momenteel is hij docent aan de HBO opleiding van de Fotovakschool in Apeldoorn en Amsterdam en docent aan de Dutch Filmers Academy te Hilversum.

Tussen 2006 en 2009 was hij voorzitter van de Jury van de Zilveren Camera en tussen 2010 en 2014 jurylid van de Prijs voor de vernieuwende fotojournalistiek.

Daarnaast heeft hij fotoreviews gegeven bij Fotografen Kasteel Woerden en geeft hij individuele fotografen coaching op hun werk. In de loop der jaren heeft Bert meerdere fotoboeken uitgegeven en is zijn werk in boeken gepubliceerd. Naast vele bladen en websites.

In 2017 is Bert Janssen lid geweest van de vakjury voor de fotowedstrijd You and I voor amateurs en professionals in Zwolle als onderdeel van het project ‘World Press Photo16 – KidsRights – You and I’. Tevens heeft hij als fotograaf meegewerkt aan het Fotocafé voor amateurs en professionals, waarbij talentontwikkeling en deskundigheidsbevordering in de fotografie centraal stond.

In 2017 – 2018 heeft Bert zich ingezet ten behoeve van het artistiek inhoudelijk programma van het projectplan De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo expositie 2018. Hij is mede ontwikkelaar van de daarbij gebruikte methode storytelling in fotografie. In 2017-2018 was hij lid van de vakjury voor twee wedstrijden, namelijk De Stad Vertelt voor amateurs en professionals en Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid. Daarnaast heeft hij masterclasses verzorgd en een actieve bijdrage geleverd aan het foto café.

Bert Janssen is medeoprichter van de Stichting De Stad Verbeeldt die die op 17 januari 2019 van start is gegaan.

Bert Janssen is vanaf 2019 lid van het artistiek team van De Stad Verbeeldt

https://www.bertjanssen.com

terug


Privacyverklaring

© copyright 2018-2024 de stad verbeeldt