Login       

Fotoboek Verhalen van HarculoMet een camera om de nek en een notitieblok in de hand trekken cursisten Visual storytelling van De Stad Verbeeldt in voorjaar 2022 naar het terrein van de voormalige elektriciteitscentrale (1955 - 2017) in Harculo, onder de rook van Zwolle. Daar treffen zij het gigantisch hoge stalen skelet van het imposante bouwwerk aan, dat de sloop in 2017 heeft overleefd. Losse kabels, buizen, roestige platen ijzer, ze vinden er allerlei troep en rotzooi. En dat in het toverachtige licht van de nabijgelegen IJssel. Een plan is gauw gemaakt. Dit half vergeten stuk industrieel erfgoed wordt hét onderwerp van een grote foto-expositie, te houden in diezelfde centrale.

Zo gezegd, zo gedaan.
De amateurfotografen werken vanuit het perspectief van de werknemers van toen. Dat levert een schat aan vaak ontroerende verhalen op, zowel in tekst als in beeld. Die gaan niet alleen over werk en techniek, maar ook over de saamhorigheid in de gemeenschap van Harculo.

Amateurs en de drie professionele fotografen Carla Kogelman, Petra Mwaro-Jansen, Harm van de Poel vormen samen de Verhalen van Harculo, die najaar 2022 in het Dienstengebouw van de IJsselcentrale worden tentoongesteld. De expositie plaatst de beeldverhalen in een ruimte waarin meer dan zestig jaar gewerkt is. Het boek Verhalen van Harculo roept de kenmerkende sfeer van destijds opnieuw op.


Bestellen Fotoboek Verhalen van Harculo - De Stad Verbeeldt
Prijs: € 24,95 per fotoboek
Verzendkosten: € 7,50 per fotoboek
Ophaalservice: Gratis ophalen tijdens het Fotofestival Alles Stroomt
Graag bedrag overmaken op NL08 ABNA 0837 9598 45 o.v.v. uw naam en "fotoboek".

Bestellening via De Stad Verbeeldt: download deze flyer, vul uw gegevens in en mail de ingevulde pdf naar info@destadverbeeldt.nl. Vermeldt bij uw betaling: "fotoboek", het aantal boeken en uw naam. Geef ook aan of de bestelling moet worden verzonden naar het door u opgegeven adres of dat u het boek komt ophalen in de periode van het fotofestival. Bij meer dan één exemplaar via info@destadverbeeldt overleggen welke verzendwijze het voordeligst is.

Bestelling vooraf en verkoop vanaf 6 september 2024 bij:
De Stad Verbeeldt,
Boekhandel Theo Bloks en
Van der Velde Boeken Zwolle.


Privacyverklaring

© copyright 2018-2024 de stad verbeeldt