Login       

Carla Kogelman (1961) werkte 25 jaar in de theaterindustrie.

In 2008 gooide ze het roer om en ging naar de Fotoacademie Amsterdam. Ze studeerde af bij Joost van den Broek met als specialisatie documentaire / journalistiek / portret. Een maand later won ze de 1e prijs bij de Zilveren Camera met verstilde portretten van acteurs back stage.

In opdracht werkt Kogelman voor magazines en kranten, geeft masterclasses en workshops in binnen- en buitenland en begeleidde kandidaten in de Italiaanse Master of Photography naast Steve McCurry en Martin Parr. In november 2018 komt haar boek uit I AM WALDVIERTEL.

Carla Kogelmans signatuur is onmiskenbaar: ze vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Daarnaast heeft ze een fascinatie voor back stage verhalen bij zowel theater als sport. Haar kracht ligt in lange termijn projecten. Met haar project ICH BIN WALDVIERTEL waarin ze twee Oostenrijkse zusjes volgt, won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo, respectievelijk in de categorieën observed portraits en long term project. Daarnaast won ze 6 x de Zilveren Camera; de Happiness on the Move Award in Cortona; 2 x Alfred Fried Photography Award, en de SO 2013 Award.

carlakogelman.nl


terug


Privacyverklaring

© copyright 2018-2023 de stad verbeeldt