Login       


Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team De Stad Verbeeldt

Drs. Gertjan Aalders, neerlandicus, oud-docent opleiding Journalistiek, Hogeschool Windesheim, Zwolle, gespecialiseerd in creatief schrijven, narratieve journalistiek en visual storytelling.

In 2010 was hij Windesheimdichter.

Hij was lid van de vakjury Zilveren Camera van 2007 – 2009.

In 2016 – 2017 was hij voorzitter vakjury van De Stad Vertelt en betrokken bij de ontwikkeling van het programma ‘Een speciale kijk op het dagelijkse leven’ voor amateurs en professionals in Zwolle en fotowedstrijden rond het thema ‘You and I’, dit in het kader van de WorldPressPhoto-manifestatie in Zwolle.
In 2017 -2018 was hij mede-ontwikkelaar van het projectplan De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo expositie 2018 (artistiek inhoudelijk). Verder was hij voorzitter van het artistiek team en voorzitter van de vakjury voor fotowedstrijden voor amateurs en professionals in Holtenbroek en Zwolle-Zuid.
Gertjan heeft ondersteuning gegeven aan producties van amateurs en wijkbewoners door middel van masterclasses. Hij is initiatiefnemer en mede-ontwikkelaar van de daarbij gebruikte methode storytelling in fotografie. Op 17 januari 2019 is Stichting De Stad Verbeeldt (DSV) van start is gegaan. Vanaf die datum is hij voorzitter van het artistiek team van DSV.

Sinds 1 mei 2021 runt hij zijn eigen productie en adviesbureau Gertjan Aalders, Taal & Verhaal - productie, coaching & advies.
E: gj.aalders@gmail.com; M 0655386954

terug


Privacyverklaring

© copyright 2018-2024 de stad verbeeldt