Login       


Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team De Stad Verbeeldt

Drs. Gertjan Aalders, neerlandicus, doceert taalbeheersing en journalistiek aan de opleiding Journalistiek, Hogeschool Windesheim, Zwolle, Nederland. Hij is gespecialiseerd in narratieve journalistiek & storytelling, interviewtechnieken en fotojournalistiek.

In 2010 was hij Windesheimdichter.

Hij was lid van de vakjury Zilveren Camera van 2007 – 2009.

In 2016 was hij voorzitter vakjury en heeft geadviseerd rond het ontwikkelen van het programma ‘Een speciale kijk op het dagelijkse leven’ voor amateurs en professionals in Zwolle. In 2017 was hij voorzitter vakjury van twee fotowedstrijden rond het thema ‘You and I’, dit in het kader van de WorldPressPhoto-manifestatie in Zwolle. In 2017 -2018 was hij betrokken bij het ontwikkelen van het projectplan De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo expositie 2018 (artistiek inhoudelijk). Verder was hij voorzitter van het artistiek team en voorzitter van de vakjury voor de twee foto wedstrijden De Stad Vertelt voor amateurs en professionals en Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid. Gertjan heeft ondersteuning gegeven aan amateurs en wijkbewoners door middel van masterclasses. Hij is mede ontwikkelaar van de daarbij gebruikte methode storytelling in fotografie.

Vanaf 1 oktober 2018 heeft Gertjan Aalders samen met Bert Janssen en overige leden van het artistiek team geadviseerd over de op te richten Stichting De Stad Verbeeldt. Hij is mede oprichter van deze stichting, die op 17 januari 2019 van start is gegaan.

Gertjan Aalders is vanaf 2019 lid van het artistiek team van De Stad Verbeeldt

gj.aalders@gmail.com

terug


Privacyverklaring

© copyright 2020 de stad verbeeldt