Uitslag stemming Lübeckplein:

mini-boompjes, calisthenicspark en een muurschildering

Van 26 november tot en met 10 december konden Zwollenaren stemmen op zeven aanvullende ideeën voor het Lübeckplein. De stad werd gevraagd welk idee het Lübeckplein echt aantrekkelijker en leuker maakt. Dat er extra planten en bloemen zouden komen, stadslandbouw, een kleurrijke mozaïekvloer, picknickbanken en elementen voor skaters en andere sporters hadden de ideeënmakers samen al besloten. Er waren nog veel ideeën over, daarom vroegen ze Zwollenaren om te helpen kiezen. Bijna 2000 stemmen zijn uitgebracht. Zwolle koos voor mini-boompjes, een calisthenicspark en een muurschildering.

De Stad Verbeeldt heeft met veel enthousiasme meegedaan met het verzamelen van ideeën. Wij zijn gegaan voor project F: Expositieruimte voor verbeeldende verhalen in de drie glazen huisjes op het Lübeckplein. Wij hebben volop actie gevoerd via de mail, de website De Stad Verbeeldt, Facebook De Stad Verbeeldt, Instagram de_stad_verbeeldt en wij hebben geflyerd onder alle bezoekers van het Lübeckplein. Wij hebben 180 stemmen opgehaald voor ons idee. Helaas te weinig om te realiseren binnen het budget, dat beschikbaar is gesteld door de provincie Overijssel en gemeente Zwolle. Binnenkort zal het bestuur en artisitiek team een besluit nemen over hoe wij verder gaan met dit idee. De wens om in de buitenruimte te exposeren staat nog steeds in onze projectplannen beschreven. Samen met de gemeente Zwolle gaan wij onderzoeken of het op een andere manier haalbaar en realiseerbaar is. Dus blijf ons volgen via de website, Facebook en Instagram. Dank aan allen, die op ons mooie idee gestemd hebben!

De Stad Verbeeldt gaat voor Expositieruimte op het Lübeckplein

Meer reuring op een groen Lübeckplein Zwolle - achter het station bij het nieuwe stadhuis – dat is wat omwonenden, werkenden en studenten graag willen! Want het Lübeckplein is meer dan ‘alleen dat plein waar je een paspoort (of je trein) haalt’ …

Maar hoe maak je van een plein hét kloppende hart van Hanzeland? Een plek waar je prettig verblijft en waar aandacht is voor verkoelend groen en verbeeldende verhalen?

Wij gaan voor een permanente expositieruimte in de drie glazen huisjes op het plein!

Stem op ons idee t/m 10 december 2019 en nodig je vrienden/netwerk uit dit ook te doen!


Lübeckplein

F. Expositieruimte voor verbeeldende verhalen

‘De binnenstad naar het Lübeckplein, het Lübeckplein naar de binnenstad’, dat is het motto van De Stad Verbeeldt. Stichting De Stad Verbeeldt wil het Lübeckplein aantrekkelijker maken met verbeeldende verhalen over Zwolle. Hoe? Deze ‘glazen parkeerhuisjes’, de ingangen van de parkeergarage, willen ze omtoveren tot mini-expositieruimtes. Zo worden voorbijgangers verrast met bijzondere verhalen over de geschiedenis van de stad en het Zwolle van nu. Stichting De Stad Verbeeldt werkt samen met fotografen, zowel amateurs als professionals, én met Zwolse leerlingen en studenten. Samen werken zij aan de verbeelding van de stad Zwolle!

DOE MEE EN STEM OP F

Ga naar: zwolle.nl/spoorzone/lubeckplein

DE STAD VERBEELDT GAAT ER VOOR: DUS STEM OP F