Login       
Herman Withuis, beeld: Harm van de Poel, Verhalen van Harculo (2022)
Sebastiaan en Isabelle, beeld: Linelle Deunk, Generation Z:
Superheld, beeld Leah Kreiter, Deltion College - DSV (2023)
Het schip de Zwerver, beeld: Janita van Eeden, Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel (2023)
Senioren power, beeld: Peter van der Lingen, You and I in de wijk (2018)
Herman Withuis, beeld: Harm van de Poel, Verhalen van Harculo (2022)
Sebastiaan en Isabelle, beeld: Linelle Deunk, Generation Z:
Superheld, beeld Leah Kreiter, Deltion College - DSV (2023)
Het schip de Zwerver, beeld: Janita van Eeden, Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel (2023)
Senioren power, beeld: Peter van der Lingen, You and I in de wijk (2018)

Talentontwikkeling in een veranderende samenleving

De Stad Verbeeldt kiest nieuw thema voor 2024

Na een succesvol verlopen 2023 kiest het artistiek team van De Stad Verbeeldt opnieuw voor een actueel, maatschappelijk relevant thema: Talentontwikkeling in een veranderende samenleving.

We gaan op zoek naar verhalen in stad en regio, verhalen van gewone mensen, die hun talenten ontwikkelen, iets willen betekenen voor de ander of andere mensen willen helpen. Die iets willen starten en samen met anderen de verantwoordelijkheid nemen voor laagdrempelige projecten, of het nu een muziekgezelschap is, een theaterstuk, een leesclub of een sportieve activiteit. Door samen te werken ontwikkelt men zichzelf en anderen. Zo draagt men bij aan een samenleving waarin men oog heeft voor elkaar.

Tegenwind Beeld: Petra Mwaro-Jansen
Daarnaast gaan we op zoek naar verhalen over klimaatverandering in de eigen wijk, stad of regio. Verhalen over initiatieven, die duurzaamheid bevorderen of gedragsverandering teweeg brengen. In januari 2024 hadden we te maken met spectaculair hoge waterstanden. Wat betekent de klimaatverandering op termijn voor de natuur, de scheepvaart, de dijken en de bewoners achter die dijken? Hoelang zijn we nog veilig?

We gaan deze activiteiten volgen en vertalen in audiovisuele verhalen zoals De stad Verbeeldt dat al jaren doet. De output bestaat uit fotografische en multimediale producties, gemaakt door professionals en amateurs en ondersteund door onderwijs en culturele en maatschappelijke instellingen in Zwolle en de regio.

Het thema Talentontwikkeling in een veranderende samenleving wordt uitgewerkt in twee programma’s:
De maatschappij, dat zijn wij
Klimaatverandering, dat doen wij


Hoogwater, de IJssel, december 2023.

Foto- en filmwedstrijd Klimaatverandering, dat doen wij

Tot 1 april 2024 kunnen professionele fotografen, filmers, beeldmakers, amateurs hun foto’s of film insturen voor de foto- en filmwedstrijd Klimaatverandering, dat doen wij. De resultaten worden onderdeel van een groeiende verzameling beeldmateriaal dat een actueel beeld schetst van de klimaatproblematiek. Over twintig jaar interessant archiefmateriaal: immaterieel erfgoed begint bij iedere dag iets vastleggen voor de toekomst.    meer

Masterclasses visual storytelling

We gaan onder professionele begeleiding aan de slag in masterclasses visual storytelling. Er wordt gewerkt aan fotografische beeldverhalen en/of multimediale producties. Vragen die wij ons stellen:

Talentontwikkeling is voor iedereen, van jong tot oud. Persoonlijke ontwikkeling past bij elke levensfase en in elke omgeving. In deze tijd van groeiende onzekerheid en zich verdiepende crisissituaties doet DSV een appèl op de inzet van positieve energie en aandacht voor de ontwikkeling van persoonlijke talenten. Ieder mens telt en is belangrijk voor de gemeenschap als geheel. DSV wil daarom talenten aanboren, samen met professionals, amateurs, studenten en leerlingen.

De output in de vorm van audiovisuele verhalen wordt geëxposeerd tijdens het Fotofestival Alles Stroomt in Harculo, september 2024. Dit festival staat in het teken van een mix-programma van fotografie, film, muziek en poëzie. Naast de Zilveren Camera die dit jaar 75 jaar bestaat worden producties van De Stad Verbeeldt, Noorderlicht Groningen (Regenerate), Deltion College (Daily Life), Meander College (Oog voor de toekomst) tentoongesteld. Meer scholen hebben aangegeven mee te willen doen.Inspiratie- en kick-off bijeenkomst

2 maart 2024
InleidingMarc Prüst over Vertel je Verhaal
In gesprek met Marc Prüst, Gertjan Aalders, Bert Janssen en Marije Telgenkamp*. Presentaties culturele en maatschappelijke instellingen o.l.v. Fieke van ‘t Riet
tijdVan 10.00 - 13.00 uur
plaatsBrainZ, Lübeckplein 68, Zwolle
infoflyer
kostenvolwassenen € 25,00, jongeren/studenten € 12,50 (Inclusief lezing, excursie, koffie/thee, zelf lunchpakket meenemen)
aanmelden Aanmeldingsformulier


Vier ateliers

Op 23 maart, 20 april, 25 mei en 15 juni

docentenDocenten Marc Prüst, Gertjan Aalders en Bert Janssen en Marije Telgenkamp. Per masterclass wordt de inzet van specifieke kennis van docenten aangegeven
tijdVan 10.00 - 14.00 uur
plaatsBrainZ, Lübeckplein 68, Zwolle
infoflyer
kostenVolwassenen € 175,00, studenten € 75,00, voor alle vier de ateliers. (Prijzen zijn inclusief koffie/thee, zelf lunchpakket meenemen, inclusief cursusmap)
Aanmeldingsformulier

23 maart 2024Atelier 1    Visual Storytelling
Van idee ontwikkeling tot plan van aanpak: Vertel je Verhaal in fotografie en/of multimediale productie.
Meenemen: Smartphone/camera plus laptop
Docenten: Gertjan Aalders, Bert Janssen en Marije Telgenkamp

20 april 2024 Atelier 2    Bronnenonderzoek doen en verhalen verbeelden
Aandacht voor het construeren en het vertellen van een (schriftelijk en/of audiovisueel) verhaal. Interviewen en teksten schrijven bij je verhaal
Docenten: Marc Prüst, Gertjan Aalders, Bert Janssen en Marije Telgenkamp

25 mei 2024Atelier 3    Foto - Film - Visualiseren
In werklabs aan de slag met de fotografische beeldverhalen en multimediale producties, instructies en oefeningen.
Docenten: Marc Prüst, Gertjan Aalders, Bert Janssen en Marije Telgenkamp

15 juni 2024Atelier 4    Bespreking producties en presentaties
In werkgroepen werken aan fotografisch, filmisch beeldmateriaal in combinatie met interviews, teksten, quotes, podcast
Docenten: Marc Prüst, Gertjan Aalders, Bert Janssen en Marije Telgenkamp


Privacyverklaring

© copyright 2018-2024 de stad verbeeldt