Login       
Zilveren Camera 2021 - Jiri Büller - Titel: Na de nachtdienst op een Covid-19 afdeling - Ziekenhuis Bernhoven Uden, 11 april 2020
Zilveren Camera 2021 - Kees van de Veen - Titel: Piet Franssen overlijdt aan corona
Zilveren Camera 2021 - Carla Kogelman - Titel: Giulia
Zilveren Camera 2021 - Koen van Weel - Titel: In de helm van Harrie - Berlijn, 27 februari 2020.
Zilveren Camera 2021 - Marwan Magroun - Titel: Life of Fathers
Zilveren Camera 2021 - Jiri Büller - Titel: Na de nachtdienst op een Covid-19 afdeling - Ziekenhuis Bernhoven Uden, 11 april 2020
Zilveren Camera 2021 - Kees van de Veen - Titel: Piet Franssen overlijdt aan corona
Zilveren Camera 2021 - Carla Kogelman - Titel: Giulia
Zilveren Camera 2021 - Koen van Weel - Titel: In de helm van Harrie - Berlijn, 27 februari 2020.
Zilveren Camera 2021 - Marwan Magroun - Titel: Life of Fathers

Onderwijsprogramma po vo en vmbo

Programma onderwijs 2021-2022
De Stad Verbeeldt biedt een aantal programma’s aan voor het onderwijs (vo-vmbo):
Data en tijden: verplichte digitale inschrijving via www.destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera.nl
Kosten: leerlingen € 2,50 en volwassenen: € 5,00
Groepsgrootte: 15 leerlingen per groep met begeleidende docent.
Duur: 60 minuten

Bijzonderheden: Scholen kunnen via de zilverencamera app informatie downloaden en gebruiken in de lessen ter voorbereiding van een bezoek naar de Zilveren Camera.

App
De app is te zien op app.zilverencamera.nl en is met de qr code eenvoudig op je mobiel te zetten. De app is eenvoudig te bedienen. Bij de tentoonstelling is ook een speciale educatieve module voor schoolklassen beschikbaar via de app (2e tap). Hiermee krijgen leerlingen in de leeftijd van 10-15 jaar een handreiking om de verhalen in de tentoonstelling te ontdekken en beter te leren kijken naar fotografie en fotojournalistiek in het bijzonder. De gesprekken met de fotografen zijn coronaproof – via de telefoon opgenomen.

Er is ook de mogelijkheid om 4 lessen daarna te volgen bij een professionele fotograaf op school waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan met het maken van een eigen beeldverhaal. Daarnaast kunnen leerlingen hun beeldverhalen inzenden voor de wedstrijd De Stad Verbeeldt, waarna een vakjury een selectie maakt voor de expositie De Stad Verbeeldt….weer!. Dan wordt er ook een Kinderbiënnale georganiseerd.

Info: stadkamer.nl/cultuur/aanbod-onderwijs

Zilveren Camera 2020

Expositie van 30 oktober t/m 28 november 2021 in Harculo, Zwolle-Zuid. Een unieke locatie, waarbij leerlingen ook zelf foto’s kunnen nemen van het gebouw en de omgeving van de oude IJsselcentrale. De expositie vertoont 200 journalistieke en documentaire fotobeelden en visual storytelling rond actuele onderwerpen, die in 2020 de pers en media hebben gehaald. Leerlingen kunnen onder begeleiding de expositie bezoeken en daarna binnen het onderwijs in ateliers aan de slag gaan met het maken van een eigen beeldverhaal rond een zelfgekozen thema onder professionele begeleiding van fotografen Margreet Vloon, Corine Aalvanger, Gerlinde Schrijver.

Vier ateliers ‘Oog voor de ander' en 'Oog voor de toekomst'

De Stad Verbeeldt gaat in 2021-2022 ateliers geven op scholen (po en vo), waarbinnen de leerlingen een eigen fotografisch beeldverhaal gaan maken. De thema's zijn 'Oog voor de ander' en 'Oog voor de toekomst'. Ter inspiratie kan een bezoek gebracht worden aan de expositie De Zilveren Camera in Harculo, Zwolle-Zuid, van 30 oktober t/m 28 november 2021. Een unieke locatie, waar het ook mogelijk is om een atelier visual storytelling te organiseren in of buiten dit cultuurhistorische pand. De leerlingen gaan daarna in vier ateliers op school aan de slag met hun eigen beeldverhaal in groepjes van 3-4 leerlingen o.l.v. Margreet Vloon, Corine Aalvanger, Gerlinde Schrijver, Annemarie Zijl. Een vakjury zal een selectie maken voor de expositie 'De Stad Verbeeldt .......weer!' waarbij de beeldverhalen van de leerlingen in een aparte Kinderbiënnale 2022 worden geëxposeerd in Zwolle.

Groepsgrootte15 leerlingen per groep
Aantal lessen4 lessen van 1.5 uur per les
Kosten€ 75, (incl. btw) per lesuur, € 0,19 km vergoeding.
BijzonderhedenLeerlingen kunnen een eigen camera of gsm meenemen, waarmee gefotografeerd wordt en opnamen mee gemaakt worden. Er is ook de mogelijkheid dat de docent camera's meeneemt om mee te fotograferen of te filmen in overleg met de fotograaf.
Info: stadkamer.nl/cultuur/aanbod-onderwijsDubbelexpositie - Leerlingen vo en vmbo school     naar de video


Ateliers Storytelling 'Oog voor de ander' en 'Oog voor de toekomst' o.l.v. professionele fotografen

De Stad Verbeeldt biedt onderwijsinstellingen een programma, waarbij zij een viertal ateliers kunnen organiseren op school onder begeleiding van de professionele fotografen Margreet Vloon , Corine Aalvanger en Gerlinde Schrijver en en Annemarie Zijl. Dit programma valt onder het Cultuur Educatie Fonds van de Stadkamer voor het po en vo onderwijs.
Aanmelden: Overeenkomst Ateliers voor het po-vo-vmbo .

foto: leerlingen vo en vmbo
foto: leerlingen vo en vmbo
foto: leerlingen vo en vmbo
foto: leerlingen vo en vmbo
foto: leerlingen vo en vmbo
foto: leerlingen vo en vmbo
foto: leerlingen vo en vmbo
foto: leerlingen vo en vmbo
Het programma bestaat uit de volgende lessen
Les 1Kennismaken met ‘storytelling in fotografie’ door middel van een presentatie, een korte terugblik op de expositie en het werk van de Zilveren Camera. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met een fotografie opdracht.
Les 2Leerlingen gaan in groepjes zelf een thema kiezen voor hun beeldverhaal. De Stad Verbeeldt heeft in 2020-2021 de wijken Spoorzone, Hanzeland, Veerallee en de wijken Berkum, Wijthmen, Herfte en Zalné centraal staan. Het is ook mogelijk om als school te kiezen voor de eigen wijk of buurt. De leerlingen krijgen begeleiding van professionele fotografen in groepen van 15 leerlingen.
Les 3Bespreking van de thema’s en de beeldverhalen waaraan gewerkt wordt tijdens de lessen ’storytelling in fotografie’. Tegelijkertijd krijgen de leerlingen inzicht hoe professionele fotografen een beeldverhaal maken en waar zij op moeten letten bij het maken van fotobeelden: compositie, vorm, kleur, belichting, verhaallijn, etc.
Les 4Ter afronding worden alle beeldverhalen besproken en gaan leerlingen korte teksten schrijven bij hun eigen beeldverhaal. De beeldverhalen worden ingeleverd bij de docenten en professionele fotografen en ingediend bij de wedstrijd De Stad Verbeeldt. Een vakjury zal dan de geselecteerd beeldverhalen voordragen voor de expositie De Stad Verbeeldt.......weer! die in 2022 in Zwolle wordt georganiseerd.Privacyverklaring

© copyright 2018-2022 de stad verbeeldt